domingo, 25 de noviembre de 2007

PLAN ESTRATÈGICO PROVINCIAL DE TURISMO PEPTUR LAMBAYEQUE 2006-2015

http://http://www.regionlambayeque.gob.pe/guia/index.htm


Els governs regionals han plantejat el desenvolupament i la gestió del Perú a partir dels espais territorials amb escassos recursos econòmics i humanitaris a conseqüència d’un centralisme cada vegada més asfixiant per la mateixa gestió. Aquest fet també ha causat la falta de transferència de diners a els departaments per atendre les necessitats dels ciutadans. Des de fa temps que els governs locals i regionals es plantegen plans estratègics cada vegada més coordinats entre si.


El pla estratègic PEPTUR LAMBAYEQUE, es vol aplicar a la regió de la província de Lambayeque, situada a la part nord oriental del país. Amb aquest pla es vol aconseguir promoure , organitzar i dirigir el desenvolupament sostenible i competitiu de l’activitat turística de la regió, mitjançant processos integradors, concertats i descentralitzats, impulsant el desenvolupament econòmic i social, generant llocs de treballs dignes que millorin la qualitat de vida de la població i garantitzar la valoració del patrimoni nacional històric, natural i cultural.

A partir d’una posterior diagnosi del territori i un estudi de la realitat provincial de la província , es marcaran una sèrie d’objectius i accions a emprendre.
Es vol aconseguir el desenvolupament econòmic per a crear condicions que permetin el desenvolupament dels negocis i la producció. Serà necessari l’inversió privada.
El desenvolupament humà, anirà dirigit a crear les condicions per el desenvolupament del potencial humà, per això serà necessari la creació de centres educatius i tot el que fa referència a l’educació a tots els nivells.
La lluita contra la pobresa, concretarà les condicions bàsiques del benestar per la població de menys recursos , amb èmfasi en la salut i vivència. Serà necessari la creació de condicions necessàries per viure en un ambient sa i en harmonia entre lo econòmic- institucional i el medi natural.

Els sectors on s’hauran d’aplicar estratègies i polítiques de gestió per el desenvolupament regional són principalment els transports i comunicacions, competitivitat, hidrologia la provisió dels serveis bàsics i socials de la població. I tots aquestes s’hauran d’avaluar perquè siguin compatibles amb els recursos terra, plantes, animals,hidrobiològics, minerals, d’hidrocarburs i gas, com la producció i productivitat de processos productius; i projectes de millora de les empreses.

S’espera que la província de Lambayeque es converteixi en un important destí turístic, gràcies als seus atractius arqueològics, els seus paisatges i àrees naturals. Aquestes zones es poden posar en valor amb inversions que millorin l’infraestructura i els serveis. D’aquesta manera s’incrementarà el flux de visitants, així com la seva estada i el gast de diners en la zona.

La proposta de Corredors Turístics per la província, permet combinar les modalitats de turisme cultural, ecològic i d’entreteniment ( platges ) a la regió de Lambayque ( cal incloure també les regions dels voltants de Lambayeque ). La industria mundial del turisme es la que més ingressos genera , i es preveu que vagi augmentant el turisme ecològic. Per això les característiques de la regió en ecoturisme són un dels avantatges principals per aprofitar a la zona.

Es tracta d’un programa que combina arqueologia , naturalesa i cultures vives. Per desenvolupar el turisme sostenible es pretén projectar processos de mercat amb objectius de desenvolupament en que hi participin les comunitats locals menys afavorides en els serveis al turisme: guies, artesania , aliments, folklore.
Es pretén que les institucions contribueixin amb propostes noves activitats turístiques que combinin atractius arqueològics, ecològics, festivitats regionals i expansió de platges.

L’integració de la regió de Lambayque es un primer pas en l’esforç per conformar una part de la regió del nord del país, un propòsit que es vol fer de manera gradual i cuidant els interessos de cada població de la regió. El propòsit es aconseguir una política d’Estat que involucri i superi els interessos de les diferents àrees que conformen la regió. Això suposarà un esforç conjunt amb governants del país ,poblacions de la mateixa província i regions veïnes.

La constitució de la Regió de Lambayeque pot desencadenar un esforç integrador dins l’àmbit territorial , i en conjunt del país. Els interessos propis de la regió per aconseguir els objectius mencionats anteriorment, poden ocasionar que les regions veïnes uneixin forces per consolidar la governabilitat democràtica i garantir el desenvolupament productiu dels territoris, millorant les condicions de vida de només els habitants de la regió de Lambayeque sinó del Perú en general

Potser la integració del pla dins la província serà el principi per acabar amb les diferències que hi ha entre les diferents regions del Perú, i que dificulta l’organització d’economies d’escala i de cadenes productives.

1 comentario:

DonAire dijo...

Aquesta part havia de ser més "lliure". Transcrius força el mateix que diu el Pla i jo volia saber què en penses tu.